Beköszöntő

Kedves Olvasóink!

 

Az Anyanyelv-pedagógia folyóirat X. évfolyamának a 4. számából ajánlunk figyelmükbe néhány írást.

Tanulmányok rovatban a kisiskolások beszédének nyelvi komplexitásáról, az esszészövegek grammatikai sajátosságairól és a tanári kérdezési stratégiákról olvashatnak tanulmányokat. A Műhely rovat egyik cikke az óvodában alkalmazott beszédfejlesztő stratégiákkal, a másik az iskolai anyanyelvi fejlesztéssel foglalkozik.

Szemle rovat egy stilisztikai feladatgyűjteményt és egy beszédfejlesztési témájú könyvet ismertet. A Kitekintő rovat egyik cikke egy határon túli konferenciáról tudósít, a másik egy tengerentúli magyar iskolát mutat be. A Mozaik rovat egy pedagógiai konferenciáról és egy anyanyelvi versenyről közöl cikket. A Postaláda rovat leveleinek szerzői egy vajdasági táborról és a moldvai gyermekek neveléséről írnak. Naptár rovatunkat és Facebook-oldalunkat folyamatosan friss hírekkel, a Könyvajánló rovatot pedig újabb ismertetőkkel bővítjük.

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a folyóiratnak a Tanulmányok, a Műhely, a Szemle, a Kitekintő és a Mozaik rovatában megjelenő cikkei – az MTA Könyvtár és Információs Központ támogatásával – 2016-tól nemzetközi DOI-azonosítót kapnak. A megjelent írások letölthetők pdf-formátumban is, folyamatos oldalszámozással.

Kérjük, hogy Önök is vegyenek részt a 2017-ben tízéves jubileumát ünneplő Anyanyelv-pedagógia folyóirat szerkesztésében. Írják meg véleményüket a megjelent írásokról, és küldjék el saját munkáikat, beszámolóikat, valamint javaslataikat a Könyvajánló és a Naptár rovatba! Az írásokat a foszerk@anyanyelv-pedagogia.hu címre várjuk. Kérjük, hogy a beküldött anyagokat a honlapunkon található szerzői útmutató alapján készítsék el. Olvassanak és lájkoljanak bennünket a Facebookon is, és biztassák erre ismerőseiket!

Köszönjük szépen hűségüket és támogatásukat. 

 Az Anyanyelv-pedagógia folyóirat szerkesztősége

 

Oldaltérkép                     Szerzőink figyelmébe                     © Magyar Nyelvtudományi Társaság, 2008–